Kalas dax

Nu är hela huset dammsugit och ljusstakar och stjärnor på plats. Massa mer finns det att göra, men det får bli senare. Vi skall strax i väg på 6 års kalas till en liten prinssessa.

  

Hälsoinsperatör

Idag skall jag gå en grundutbildning för att få lära mig vad en hälsoinsperatör har för uppdrag. Jag har precis blivit hälsoinsperatör på jobbet, Skall bli spännande.


Artikel

Idag var det en artikel skriven om våran fotoklubb i lerumstidningen. Gissa vem som var på bild :)

Ni kan läsa artikeln
här .Rapport från i går

Jag var ju och gjorde testet igår och mina värden hade förbättras rejält. Jag hade minskat 10 cm i midjan och 10 cm runt stussen. Så allt kändes helt perfekt. Fortfarande en lång väg att gå, men bättre att skynda långsamt :)


Coach

Nu skall jag i väg till min hälsocoach och göra konditionstestet som jag gjorde när jag började. Skall bli kul att se vad värdena visar. Har ju trotts allt gått ner en del i vikt och börjat röra på mig.
Rapport kommer underdagen.
Ha en bra dag.

     

En bra dag

Idag är det en bra dag. Vaknade i morse och kände mig pigg och glad. Värken i höften har har lagt sig. Det var väldigt längesedan jag mådde så här så man få ta tillvara på dom dagar som är.

Hur har ni haft det i dag mina vänner?

  

Sminkparty

Idag har jag haft smink och hudvårdsparty. Det var Ulrika som var hemma hos mig och visade fina produkter från bla Fankhouser

  
Ulrika som demonstrerar

  

  

  
Wenke som precis har fått en lättare sminkning av Ulrika.

Skulle ni själva vara intresserade av att ha ett party hemma hos er så skriv det i bloggen och glöm inte skriva er e-mail så vidarebefodrar jag det till Ulrika. Ni måste ju bo i och kring göteborg.

Tandlös

  

  

Igår tappade min lille prins sin första tand. Detta var väldigt stort för honom. Dock blev det ingen tand i glaset som tandfen skulle komma och besöka på natten. Han hade nämligen råkat svälja tanden när dom åt.

Dagens inköp

  

Var en sväng hos
kortmakaren idag och gjorde mig ett litet inköp. Det senaste alfabetet från quickutz blev det och en liten stjärndie. Michan fick också köpt lite grejor, promarkerpennor,en stämpel och en stämpeldyna.

Kvällens sista bild


RedigeringSitter här vid datan och håller på med redigering. Har massa kort som måste redigeras.

Nya stakarDessa ljusstakar köpte jag på ica idag. Det var för förmån för rödakorset, 30 kr av priset går till rödakorset. Jag tyckte dom var fina.

Snöat

Igår kväll kom den första snön, det var inte mycket men det blev vitt på marken. Snön har legat kvar tack vare att det är nästan -5 grader. Hua mig för att gå ut och behöva skrapa bilen.
Idag är det fredag igen och det betyder att man kan ha en riktig myskväll. Vi skall till mamma och pappa och äta tacos, mums.
Idag skall jag även ringa läkaren och se om jag kan få någon som helst hjälp med mina höfter. Hoppas på att läkaren är förstående och lyssnar.
Ha en bra dag alla mina läsare och glöm inte att skriva en rad så jag vet att du varit här. Gör du det så lovar jag att komma och besöka din blogg också :)

  

Jobba idag

Idag skall jag jobba igen, har varit hemma ett par dagar pga fruktansvärd smärta i höfterna. Tyvärr mår jag inte bättre så vi får se hur denna dagen slutar.
Jag är så trött på detta nu så jag tror jag smäller av. Det ena avlöser det andra. Fattar inte hur länge man skall orka med all denna smärta. I morgon skall jag ringa läkaren och se om dom kan kolla upp mina höfter och se varför jag har sån smärta i dom.
Nä nu skall jag sluta gnälla och väcka mina barn.
Ha en bra dag.

  

Blogg candy

Gå in på inkido och var med och tävla om lite blogg candy du också.

BOM Lo

  


Ett kort

  

Dagens middag

  

Detta åt jag till middag idag. Det är lax, dinkelkorn, fetaost, färsk spenat och machetasallad.
Det var riktigt gott faktiskt.

Julkort

  

  

  

  

CSI

  

Har precis kollat färdigt på CSI. Det var ett tungt avsnitt som slutade i tårar.

Höft ont

Ja då var det dax igen. Jag har gått ett tag nu med värk i höfterna och mest i vänstersidan. Jag har detta i mellan åt och det brukar vara hanterbart. Nu däremot är det inte så hanterbart längre. Jag har sån värk att jag knappt kan sova. Mina värktabletter hjälper inte. Jag har pratat med vårdcentralen och dom sa att jag skulle vara hemma ett par dagar och ringa min läkare då hon är på plats på fredag.
Undra när man får vara frisk.

  

Bilder från kortmakarmaran

                                                                                                        
Bilden är skyddad enligt upphovsrättslagen och får ej kopieras

Fotografering

  

    Bilden är skyddad enligt upphovsrättslagen och får ej kopieras


Idag har jag varit hemma hos denna lille killen och hans familj och tagit familjebild på dom inför dom stundande julkorten.

  

    Bilden är skyddad enligt upphovsrättslagen och får ej kopieras


Ännu en Lo

  

Gårdagens tjejträff

I fredags var jag på tjejträff med ett par tjejer på jobbet. Det var jätte trevligt.
Vi käkade ost och drack vin, ost är så gott. En del tjötande blev det så klart också. Längesedan jag var på tjejträff, detta gör jag gärna om igen snart.

  


Jag vann

  

Jag var med på en utmaning på
kortmakarens mara i dag. Man fick rösta på det bidraget man tyckte skulle vinna och gissa vad! Jag vann!

Kortmakarmara

Imorgon skall jag åka på maraton hos kortmakaren . Skall bli jätte roligt att bara få sitta och pyssla en hel dag.


Tjejträff

I kväll skall jag hem till en jobbarkompis på tjejträff. Vi är några från jobbet som skall dit. Skall bli mycket trevligt. Vi skall ha med oss vin och ost :)

  

Gör detta test

   Hur bra känner du mig?


Pippi

  


    Bilden är skyddad enligt upphovsrättslagen och får ej kopieras


Greta 93 år en rappare

  

Mamma rapport

Min mamma är mörbultad och kommer så att vara ett tag. Var och hälsade på henne i dag och jag tycker verkligen synd om henne som har så ont. Hoppas på bättring snart.

  

Denna sjukvård

Igår åkte jag med min mamma till alingsås akuten för han hade ramlat ner för en altan trappa. Trappan var snorhal och det fanns inget räcke.
Vi kom dit vid 19 tiden och hon fick prata med en sköterska. Vid 20:40 fick hon gå till röntgen för att röntga dom ställena som hon hade ont i.
Sedan satt vi i väntrummet och kollade på tv, tur att det fanns i alla fall.
Kl 00:45 kom läkaren och kl 01:00 kom vi där ifrån. Skönt att veta att man skulle upp och jobba. Klockan ringde 05:30 och jag känner mig rätt ok ändå trotts lite sömn.
Nu skall jag till jobbet.¨
Ha en bra dag.

  

Djur

  

  

  

  

   Bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får ej kopieras

Överkörd av en ångvält

Har sovit ett par timmar och värken känns lite bättre. Skall äta lite lunch och hoppas det håller i sig. Attans att vara så trött bara. Hoppas ni har en bra dag.

  
 

Missa inte


Helsingborgsresan

I fredags åkte ju jag och gubben till helsingborg. Vi bodde på Elit hotel Marina placa, kanon fint hotell.

       

På fredagen när vi kom ner så åkte vi direkt till Väla ccentrum och shoppade. Det blev var sin vinter jacka och julklappar. Efter vi hade checkat in så gick vi på stan och kollade i affärer. Vädret var uselt så vi gick tillbaka till hotellet. Vi satte oss på The Bishop Arms och drack lite vin och käkade middag. Sängen blev det tidigt på kvällen framför tv:n.
På lördagen njöt vi av en underbar frukost där det fanns allt man kunde vilja ha att äta.Vi bestämde oss för att besöka tropikariet och det var kanon bra. Där inne hoppade och flög djuren fritt (bilder kommer)
Vi käkade en god lunch på stan och sedan gick vi till hotellet och slappade. På kvällen gick vi till Hjalmars resturang och käkade 3 rätters middag, underbart gott. Detta är vårat absoluta favorti ställe.
Vi har haft en underbar helg.


Hälsodag

Idag skall vi ha en halv hälsodag på jobbet. Den börjar vid 12 tiden.
Program
Lunch
Promenad till vattenverket på studiebesök
Promenad tillbaka till utgångspunkten.
Kaffe och chokladprovning

Vi får hoppas på en trevlig dag.

  

Utvecklings samtal

Nu skall jag strax gå iväg för att gå på utvecklings samtal för Michaela. Vi skall gå igenom hennes IUP. När jag läser i IUPn så ser det väldigt bra ut för henne i skolan och det är man ju väldigt glad för. Får se vad fröken har mer att säga.

  

Ångest

Ångest är ett psykiskt tillstånd som kan drabba alla. Vi känner naturlig ångest vid till exempel skilsmässa, nära anhörigs död eller om vi får ett sjukdomsbesked. Ångesten kan då yttra sig i känslor som oro, spändhet, skräck och panik, ofta i kombination med sorg.

För många uppkommer ångest utan att det finns en naturlig förklaring, dvs när man inte direkt kan peka på en orsak eller en situation som har utlöst oron. Det kan bero på en ökad sårbarhet i kombination med obearbetade, svåra händelser tidigare i livet. Antingen kan ångesten komma attackvis, som panikångest eller i form av social fobi eller specifik fobi (att till exempel vara rädd för ormar, spindlar etc).

GAD

Generaliserat ångestsyndrom eller GAD (Generalized Anxiety Disorder) innebär en ständig, malande oro och ångest som påverkar tankemönster och verklighetsuppfattning.

Här är det alltså inte frågan om den ångest som uppkommer som en naturlig reaktion på en svår händelse och som successivt avtar. Vid GAD handlar det istället om en mer oidentifierbar ångest och oro. Man oroar sig ständigt för både små och stora händelser och till synes små vardagsproblem kan växa till svåra beslut för en person med GAD.

Diagnos

GAD kan uppträda hos såväl barn som vuxna, ofta är problemet lättare att identifiera i vuxen ålder och det är framförallt kvinnor som drabbas.

För att diagnosticeras med GAD krävs det först och främst att ångestproblemen stör personens dagliga liv, arbete/studier och sociala relationer.

För att ytterligare definiera GAD ska man i flera dagar under minst sex månader ha upplevt minst tre av följande ångestsymptom:

 • rastlöshet, en känsla av att vara uppskruvad och på helspänn
 • lätt bli uttröttad
 • koncentrationssvårigheter eller en känsla av att bli blockerad i  tänkandet
 • irritabilitet
 • muskelspänningar
 • sömnstörningar (svårighet att somna, täta uppvaknanden, orolig sömn)

Personer med GAD riskerar att lättare utveckla depression och andra ångestsjukdomar (som till exempel social fobi och panikångest). De kan också lättare drabbas av missbruk, ofta som en följd av att ha använt till exempel alkohol eller lugnande medel för att dämpa sin oro.

Behandling

Många lider i tysthet av GAD i flera år, kanske under hela sitt liv utan att veta om att de har en ångeststörning. Av de som söker hjälp är det vanligt att de söker för sina ångestsymptom, som spända muskler och dålig sömn, utan att åtgärda den bakomliggande ångesten. Det finns idag effektiva metoder för att komma tillrätta med GAD:

 • KBT- kognitiv beteendeterapi är effektivt när det gäller att komma tillrätta med negativa tankemönster. På så sätt kan man lära sig att resonera kring och ifrågasätta sin oro och på sikt bli av med sin ångest.
 • SSRI-preparat, Antidepressiva läkemedel kan ha en bra effekt mot GAD.

I många fall är en kombination av KBT och antidepressviva läkemedel bäst ur behandlingssynpunkt. KBT ger i de flesta fall en mer varaktig hjälp medan läkemedelsbehandling kan fungera som en "igångsättare", i början av behandlingen.

Vad kan jag göra på egen hand?

Om du lider av GAD och känner igen dig i dianosticeringen (punkterna ovan) är det viktigt att komma i kontakt med läkare (genom vårdcentral eller husläkare) för att få rätt behandling. Det går även att söka hjälp genom privatpraktiserande KBT-terapeuter.

För att lindra annan generell ångest (som inte uppfyller alla punkter vid GAD) går det att lindra tillfällig oro genom att till exempel:

 • bearbeta problem genom att skriva ner orostankar. Skriv även ner en motsatstanke- hur problemet kan lösas eller ses ur annan synvinkel. Fokusera på lösningen. På så sätt kan du öva dig att tänka mer positivt.
 • motionera varje dag
 • ta långa promenader
 • börja meditera, träna yoga eller annan lugnande träning.
 • minska kaffe och/eller nikotin-konsumtion
 • minska alkohol-konsumtion
 • förbättra sovmönster

För en del kan receptfria naturläkemedel (till exempel vänderot/valeriana eller johannesört) hjälpa vid tillfällig oro. Även örtte (till exempel kamomillte) kan kännas lugnande för stunden.

Vid GAD eller andra diagnosticerade ångeststörningar är det svårt att lindra ångest och oro på egen hand. Istället är det viktigt att få korrekt behandling för sina ångestproblem (se ovan om behandling).


Författare:Stina Nordqvist, journalist

Texten är kopierad från
www.netdoktor.se

Dagis

Igår kväll var vi på föräldra möte på Charlies nya dagis. Han kommer efter nyår att gå på dagis i stället för dagmamma, den dagmamman han går hos nu kommer att följa med till dagiset och jobba. Känns tryggt att ha med henne. Det var ett jätte fint dagis, stora rymliga lokaler och en stor utegård.
Han kommer att få det bra där.

  

Roligt

  

Novembercupen

Nu skall jag strax åka med Michan som skall spela novembercupen. Skönt att det är en hemma cup. Jag skall även stå i cafét 10-13 idag. Rätt roligt faktiskt.
Ha en bra dag.
See you!

   

P.s Idag är det kallt här. - 6 grader d.s